miercuri, 25 decembrie 2013

Adevărata Istorie a Bradului de Crăciun !

Cineva chiar ne vede proști, sau ne dorește proști.... !

Voi face o sinteză despre ceea ce știm despre Bradul de Crăciun (practic despre modul în care noi am fost îndoctrinați... !):

Bradul de Crăciun îl simbolizează pe Hristos,.... romanii își împodobeau locuințele cu brazi,....... până în secolul al XII-lea Brazii de Crăciun nu erau împodobiți, ulterior ei au fost împodobiți cu fructe, flori de hârtie, biscuiți....... Primul Brad de Crăciun împodobit a apărut în anul 1510 în Lituania, următorul în anul 1521 în Alsacia, cu ocazia căsătoriei prințesei Helena de Mecklenburg cu ducele de Orleans,..... după care va fi importat în S.U.A., odată cu coloniștii germani, în anul 1749,........ totul culminând cu faptul că românii au preluat acest obicei cu ocazia încoronării regelui Carol I, în anul 1866 !


Acest text este sintetizat după informațiile prezentate pe Wikipedia, crestinortodox.ro, s.a. site-uri, Televiziunile Naționale (?) și alte surse care propagă prostia și incultura !


Cineva chiar ne vede proști, sau ne dorește proști.... !

Și voi explica de ce:

- nu există menționată în Biblie o legătură între brad și Isus Christos !;
- romanii nu aveau cultul bradului,.... fiind meridionali, preferau alte plante: laurul, măslinul, smochinul s.a.;
- brazii de Crăciun nu au fost împodobiți, aberație, ..... citiți în continuare explicațiile;
- primul brad și următorul, an apariție...., aberație, ..., citiți în continuare explicațiile !;
- faptul că primul brad a fost adus românilor de către Carol I,... aberație ... citiți în continuare explicațiile !.
Pentru a nu fi acuzat de subiectivism sau orice altceva, amintesc faptul că mare parte din informații sunt ldin lucrările etnologului Romulus Vulcănescu (1912-1999), membru de Onoare al Academiei Române !

Tradiția bradului și a împodobirii lui vine de la populațiile pre-dacice și ulterior dacice !

Nu există altă legătură între Isus Christos și Bradul de Crăciun de
cât prin simbolistica europeană, prin calea deschisă de vechii geto-daci !
În momentul creștinării dacilor, aceștia au transpus și asimilat Noul Testament prin vechile lor tradiții “păgâne” !

Bradul și Lupul erau simboluri totem ale pre-dacilor și ulterior ale triburilor dacice. Bradul era un simbol sacru, care reprezenta viața și moartea, fiind considerat de către daci Arborele Cosmic ! < vezi locația sanctuarului Sarmizegetusa>. După moarte, fiecare individ ajunge la un Brad colosal, pe care îl roagă să-i fie primit sufletul spre celelalte spații <!>
Bradul este reprezentat simbolic și pe ceramica de la Cucuteni (5500-2750 î.Chr. ) <!?>

Deoarece la daci Bradul reprezenta începutul vieții, dar și continuitatea și moartea individului, aceștia au creat o legătură între povestea Nașterii, Vieții și Morții, prin crucificarea lui Isus Christos ca o conexiune între brad - om - cruce din lemn.

Dacii venerau Bradul, considerând că fiecare dintre oameni este asemeni unui brăduț la naștere, iar la sfârșitul vieții, ca un brad doborât de furtună !
Obiceiul împodobirii bradului rezidă dintr-o veche tradiție a poporului român, în care câțiva uncheși <!> aduceau, la moartea unui semen al lor, un brad pe care îl îmbrăcau cu hainele mortului, iar în vârf puneau căciula albă “simbol al purității“ <vezi steaua din zilele de azi!>.

Prin simbolistică dacii doreau să transmită generațiilor următoare că în vârful de brad se “află scrisă soarta fiecăruia dintre noi” !

Dacii venerau bradul, verdele lui permanent era esența și puterea vieții.
Iar lupul trăia între brazi... !

Toate aceste tradiții au fost preluate, în timp, de către GOȚI, popor germanic care a conviețuit cu geto-dacii timp de câteva sute de ani și care au fost transmise ulterior civilizațiilor incipiente europene (francezi, englezi, spanioli, germani, danezi, suedezi, s.a.md.), care au redefinit și re-creeat Teoria Bradului de Crăciun!

Pun o întrebare: de ce a venit Carol I să ne reamintească de Bradul de Crăciun la 1866?

Sau mai bine: cui a venit Carol I să reamintească de Bradul de Crăciun ?


Familia Regală: Carol I și Ferdinand

________________________________________________

 pt.conformitate,
ing.Cornel Bîrsan



2 comentarii:

  1. O singura greseala in articol.Gotii erau aceiasi cu getii.In rest perfect de acord.

    RăspundețiȘtergere
  2. Confuzia dintre Geti se Goti se datoreaza lui Iordanes, cronicar de origine gota ! Deoarece Gotii nu aveau o pre-istorie cunoscuta, Iordanes a preluat de la geto-daci istoria si a transpus-o in bagajul Gotilor ! Ulterior acestia dupa parasirea Daciei s-au imprastiat in toata Europa si Africa de nord ducand cu ei traditiile si obieceiurile dacilor ! Vezi simbolistica daca in Spania, A.Busuioceanu, influentele dacice in Normandia, Danemarca (Dania sau Dacia ?!), Suedia, s.a. !

    RăspundețiȘtergere