vineri, 14 februarie 2014

Cultura Turdaș - Vinča:Ancient Aliens, Obiecte din bronz, si, ... obiecte din fier de acum 7.000 de ani !


O completare la articolul: Misterele Nebănuite ale Culturii Turdaș - Vinča (Old Europe)


Afirmația mea făcută în articolul: Misterele Nebănuite ale Culturii Turdaș - Vinča (Old Europe), privind posibilitatea existenței unui contact dintre oamenii Culturii Turdaș - Vinča și o civilizație avansată dintr-o altă dimensiune, sau altă planetă i-a deranjat pe unii „prieteni” de pe Facebook !


Hai lasă-ne cu poveștile despre Ancient Aliens, nu se aplică la noi, du-te în America de Sud ! “

Refuzul de a gândi, în ultima vreme la noi, se pare că se aplică în toate domeniile ! Și la fel și de a citi !

Doresc să le atrag atenția “stimabililor prieteni “ că nu sunt eu cel care am făcut primul această AFIRMAȚIE, sunt sute de cercetători care au realizat faptul, că, între perioada omului “primitiv” (cel care cioplea piatra și stătea în peșteri ) și cel “educat” (care crea opere de artă, stătea în case, se îmbraca în haine confecționate din diverse materiale,... a prelucrat cuprul și chiar FIERUL !) este un salt foarte scurt și dificil de explicat prin prisma gândirii oamenilor de stiință conservatori !


Pentru mai multe amanunte vă prezint cateva pagini spre o mai bună documentare, preluate de pe net !

Ancient Aliens 

La verdadera Historia 17 -El Misterio de los Dogon y la Cultura Vinca


Ancient Aliens...The best evidence


Extraterestrii printre Noi !


Evidence of Aliens


Società » Vinca: la civiltà più antica di Europa?
http://osservatorioitaliano.org/read.php?id=58115&site=srpska.it&key=9fed52d9a44d0c4d49b3b1369c8f8074


Metalurgia viitorului inventată de „oamenii primitivi” ai Neoliticului !


Arheologii sârbi au găsit, la Pločnik (Serbia) un atelier de lucru, îsuprafață de 25 mp,împrejmuit cu ziduri de lut, datat între 5.400 - 4.700 i. Chr. în care '' oamenii epocii pietrei“ (?) prelucrau metale ! Atelierul era dotat cu un cuptor și multe instrumente printre care o daltă de cupru și un ciocan cu două capete, ciocan și topor.
Istoricii au ramas socați, descoperirea nu intra în tiparul lor de gândire !
Arheologul Julka Kuzmanović-Cvetković surprinsă la rândul ei avea să declare: "Acest lucru s-ar putea dovedi că epoca de cupru a început în Europa, cel puțin 500 de ani mai devreme decat ne-am gandit," (!)

Vezi pe: http://www.panacomp.net/serbia?mesto=srbija_plocnik

A "sensational" discovery of 75-century-old copper tools in Serbia is compelling scientists to reconsider existing theories about where and when man began using metal.
Belgrade - axes, hammers, hooks and needles - were found interspersed with other artefacts from a settlement that burned down some 7,000 years ago at Plocnik, near Prokuplje and 200 km south of Belgrade.

Vezi

Topor din cupru descoperit la Pločnik

Topor din cupru descoperit la Pločnik



Obiecte din cupru descoperite la Pločnik

Descoperirea obiectelor din cupru de la Pločnik au făcut înconjurul lumii ! Toată lumea este extaziată si socată de această descoperire care practic răstoarnă imaginea noastră despre omul primitiv !

Dar se uita, în mod intenționat, să se mediatizeze faptul că primele obiecte din cupru s-au descoperit în România - Cultura Sălcuța (!) al carei areal era extins în Oltenia și Banat !

Vezi pe: 

Târnacoape - Cultura Sălcuța (România)

Ace de păr din cupru - Cultura Sălcuța (România)



Obiecte din FIER in Neolitic  !

În situl neolitic "Plocnik" din aproprierea localitătii Prokuplje (Serbia) arheologii au găsit un inel din metal feros, estimat la o vechime de aproximativ 7.000 de ani !
Interesant este faptul că până în prezent specialistii nu sau pronunțat asupra compozitiei lui ! 

7,000 Years Old Metal Ring Found Near Prokuplje

BELGRADE/PROKUPLJE – At the Neolithic site “Plocnik” near Prokuplje archaeologists found a metal ring, estimated to be old about 7,000 years, from the period of the beginning of metallurgy in the world, reported Serbian daily Blic.


Conform Wikipedia:
Primele semne ale utilizării fierului provin din Sumer și Egiptul Antic, unde în jurul anului 4000 î.Hr. s-au creat primele obiecte din fier meteoric. Între 3000 î.Hr. și 2000 î.Hr. crește numărul obiectelor realizate din fier topit în Anatolia, Egipt, Mesopotamia, Indus, Pakistan. În acestă perioadă se pare că fierul era utilizat în scop ceremonial, fiind un metal extrem de scump, mai scump decât aurul. Pentru prima oară o metalurgie sistematică a fierului apare în cadrul Imperiului Hitit în secolul al XIV-lea î.Hr. iar în India începând cu 1800 î.Hr. În jurul anului 1200 î.Hr. utilizarea fierului a devenit uzuală în Orientul Apropiat însă pentru o lungă perioadă de timp metalul dominant ramâne bronzul.” (!?)

În virtutea mai vechilor descoperiri, și mai ales a celor din zilele noastre, artefacte descoperite în situri din România, Serbia și Bulgaria, ne punem intrebarea:

   De ce Istoria incepe la Sumer ?

Pt, conf,
ing.Bîrsan Cornel

















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu